top of page

NEURO EMOTIONELE INTEGRATIE

Zit je niet zo lekker in je vel? Is er ‘iets’, maar krijg je het niet uitgelegd? Of heb jij last van langdurige en/of terugkerende klachten? Maak dan kennis met NEI-therapie: een snelle en laagdrempelige manier om jouw klachten te verhelpen.

Wat is NEI?

NEI is de afkorting voor Neuro Emotionele Integratie. Het is een methode om emotionele problemen, lichamelijke klachten, onverwerkte emoties en trauma’s op een vriendelijke manier definitief op te lossen. Het is een uniek systeem ontwikkeld vanuit verschillende natuurgeneeswijzen en -methodieken. Met NEI maak je het onbewuste bewust. Het richt zich op de oorzaak van problemen, en het loslaten van blokkades en belemmerende overtuigingen die jij al jaren met je meedraagt. 


Als therapeut kijk ik doorheen je klacht en ga ik, met behulp van een biotensor, op zoek naar de oorsprong ervan. Bij NEI gaan we ervan uit dat bijna elke emotionele of fysieke klacht een emotionele oorsprong heeft. Door vraagstelling maak ik contact met het onderbewuste via jouw energie. Zo wordt het duidelijk wat er in het verleden is gebeurd waardoor je er in het heden last van hebt. Wees gerust, er zijn geen lange praatsessies nodig en ook het herbeleven van een situatie is niet nodig. Wij gaan samen op zoek naar de oorzaak van jouw klacht om deze op te lossen en te integreren. NEI wordt door de meeste mensen in mijn praktijk ervaren als een zeer aangename therapievorm.

Ik volgde mijn opleiding via Jolanda Vleugel Opleidingsinstituut voor integrale coaching en therapie. In december 2022 behaalde ik het diploma van NEI Master Coach. Dit is een unieke opleiding in Nederland en België die veel verdieping en concrete toepassingstechnieken biedt vanuit het holistisch natuurgeneeskundig uitgangspunt van de vijf elementen.

Waarvoor is NEI-therapie geschikt?

Fysieke klachten waaronder

 • rugpijn;

 • hoofdpijn;

 • huidproblemen (o.a. eczeem, psoriasis...);

 • allergieën.


Mentale problemen waaronder

 • angsten;

 • niet voor jezelf durven opkomen;

 • boosheid;

 • faalangst;

 • leerproblemen (o.a. dyslexie en dyscalculie...).

Ondersteunend voor

 • verslavingsproblematiek;

 • de wens om zwanger te worden of begeleiding tijdens de zwangerschap.

Wat is een biotensor?

Tijdens NEI-sessies en bij het uittesten van bloesems, celzouten en/of vitaminen maak ik gebruik van een biotensor. Een biotensor is een uiterst gevoelig meetinstrument dat met de aanwezige levensenergie van de gebruiker gaat resoneren. Het is een bio-energetisch testapparaat ontwikkeld door de Duitse filosoof dr. J. Oberach, voortgekomen uit de wichelroede en de pendel.

Het onderbewuste dat wordt aangegeven door de biotensor is duidelijk te volgen voor de klant en ik. Tijdens het testen ben ik een doorgeefkanaal van energie en functioneert de biotensor als mijn verlengstuk.

NEI: Diensten

Verbroken Verbindingen

Niet iedereen kent dezelfde start in het leven. De ene heeft een goede start, de andere een minder goede. Wat als jouw slechte start je beïnvloedt? Alles wat je vanaf het prille begin ervaart, wordt opgeslagen in het geheugen van je lichaamscellen. Dat heeft, onbewust, invloed op je gedrag en relaties met anderen. Al deze ervaringen vormen samen jouw geboorteverhaal. De emoties, verbonden aan jouw geboorteverhaal, zorgen ervoor dat bepaalde verbinden 'verbroken' zijn. Deze onverwerkte gevoelens en emoties uit onze kindertijd spelen vaak nog steeds een rol en bepalen ons leven. Deze verbroken verbindingen kunnen tot bepaalde gedragingen of overtuigingen leiden die je afremmen of zelfs kunnen blokkeren in je ontwikkeling of in relaties met anderen.

Emotioneel Evenwicht gaat over jouw geboorteverhaal: jouw conceptie, jouw tijd in de baarmoeder, maar ook over jouw geboorte. Dit alles laat een diepe indruk na. Ook al heb je hier geen bewuste herinneringen van, onbewust kunnen deze indrukken jou belemmeren in het verdere leven. De 'Verbroken Verbindingen' legt de focus op de trauma's rondom de geboorte. Elke geboortepatroon heeft eigen kenmerken en kwaliteiten, bijvoorbeeld stuitligging, tweeling, keizersnede, alleen geboren tweeling, niet gepland - wel gewenst, ongewenst, inleiding ruggenprik...

Met behulp van een 'Verbroken Verbinding' tijdens een NEI-sessie of een aanvullende voetmassage worden deze geboortepatronen zichtbaar gemaakt zodat de blokkades kunnen verwijderd worden. Zo ontstaat er ruimte voor heling en verandering.

NEI: Tekst
NEI: Pro Gallery
bottom of page